Veelgestelde Vragen

De meest gestelde vragen en antwoorden

Hoe zit het met de veiligheid in het verkeer?

Delft bezoeken? Kom ik er dan zonder kleerscheuren vanaf? Fietsen in Nederland en ook in Delft is doorgaans super veilig. De Classic DBC tour maakt enkel gebruik van fietspaden en veilige wegen. Ook kun je bij DBC desgewenst een fietshelm huren. De ervaren DBC guides fietsen relaxed rustig en houden alle fietsgenoten goed in de gaten. Verder kijk je zelf natuurlijk ook goed uit tijdens het fietsen! 

Wat nou als het van dat echte Hollandse weer wordt, regen?

In Nederland kan het weer nogal veranderlijk zijn: het ene moment schijnt de zon, het andere moment begint het te gieten. Wat te doen in Delft? Als echte Nederlander en Delvenaar zijn wij niet bang voor een beetje regen. De DBC tours gaan dan ook, zo ver mogelijk, ook bij regen en wind gewoon door. Mochten de omstandigheden het echt niet toelaten om te gaan fietsen, dan cancelt DBC de tour en laat dit je zo snel mogelijk weten. In dit geval worden vooruitbetalingen natuurlijk terugbetaald.

Ik heb natuurlijk wel eens op een fiets gezeten, maar ben niet super ervaren?

Zoals in de Algemene Voorwaarden van de DBC activiteiten in Delft te lezen is, gaan wij ervan uit dat je ´goed´ kan fietsen en je weet te handhaven in stadsverkeer. Je hoeft zeker geen stuntfietser te zijn en ook geen topsportconditie te hebben; maar de groep bij kunnen houden tijdens de relaxte fietstour is wel noodzakelijk.

Met hoeveel andere mensen zit ik in een groep?

Delft bezoeken? Rondleiding Delft boeken? In verband met het overzicht en de gezelligheid stappen we met nooit meer dan 15 fietsvrienden op de fiets. De fietstour is overigens voor iedereen te boeken, of je nou alleen bent of met zijn zessen. Houd er rekening mee dat de tour alleen start met minimaal 4 deelnemers.

Wat trek ik eigenlijk aan, mantelpakje of sporttenue?

Trek vooral aan waar je je goed in voelt tijdens een teamuitje Delft of rondleiding Delft. De DBC tour is geen onwijze sporttour, maar comfortabele kleding is natuurlijk wel zo relaxed. Houdt ook rekening met het veranderlijke Nederlandse weer. DBC biedt voor €1,00 eventueel regenponcho´s aan, maar eerlijk: wie wil daar nou in gezien worden? Eigen regenkleding kan dus handig zijn tijdens activiteiten in Delft.

Kan ik ook een privetour of groepstour boeken?

Natuurlijk, echte fietsers zijn flexibel. Wil je dus bijvoorbeeld een romantische tour samen met je toekomstige lover boeken, of op groepstour met je schoonfamilie? Neem dan contact met ons op en we maken samen een mooi plan!

Mag ik lekker flitsen, foto's maken en een selfie op zijn tijd?

Dagje uit in Delft? Logisch. Een stad als Delft verdient het om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Maar, toch een kleine maar. Fotografeer alleen wanneer we met de hele groep stil staan bij een bezienswaardigheid of tijdens een informatiebreak. Kortom, niet fotograferen tijdens het fietsen! Heus, we zorgen ervoor dat je met genoeg foto’s van de fiets afstapt! Een bedrijfsuitje Delft? Een dagje uit in Delft? Klik. We leggen het samen vast!

Hoe houden we contact met elkaar?

Teamuitje Delft? Bedrijfsuitje Delft? Wat te doen in Delft? DBC bevestigt jouw boeking zo snel mogelijk via de mail. Overige vragen en opmerkingen kan je natuurlijk ook altijd via de mail aan ons kwijt. Maar hé, ook wij zijn van deze tijd. Ook via Whatsapp en SMS kun je DelftByCycle bereiken.